Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Honungssenap

Prova på att göra din egen senap genom att följa receptet på denna lena honungssenap, som får mogna några dagar i kylskåp efter tillredning. Vispa bara ihop dina ingredienser till senapen med elvisp före du häller upp i en burk med lock.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda senapspulvret med det varma vattnet i en skål och rör tills allt löst sig. Vispa kraftigt med elvisp, ner honung, vinäger, salt, olja och grädde. Häll upp senapen i en burk med lock.
  2. Låt stå och mogna i kylskåp ett par dygn.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 1 dl senapspulver
  • 1/2 dl vatten (varmt)
  • 1 dl honung
  • 1 tsk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 dl olja
  • 1 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer