Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Cubanska köttbullar

Smakrika cubanska köttbullar tillagade av blandfärs, lök, chilipeppar, kapris och senap. Till de cubanska köttbullarna serveras en delikat sås av tomatpuré, ketchup, vitlök och paprika. Servera köttbullarna med ris eller kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser och forma till köttbullar. Vänd i skorpmjöl och stek i olja i en stekpanna tills de får färg.
  2. Lägg köttbullarna på en tallrik och förbered såsen.
  3. Skala och finhacka vitlök och gul lök. Skölj, kärna ur och finhacka paprika. Bryn i olja i en kastrull. Blanda ner övriga ingredienser och koka ca 10 min.
  4. Lägg i köttbullarna och låt koka på svag värme ca 30 min. Servera med ris eller kokt potatis.

Tips

Pröva också med kokt kassava och mogna stekta matbananer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 tsk chilipeppar (finhackad eller efter behag)
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk senap
  • 2 msk kapris (finhackad)
  • salt och peppar
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 msk olja
Sås
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk strösocker
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan