Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cruditésallad med rostade rotfrukter

Cruditésallad med rostade rotfrukter tillsammans med fänkål, spenat och äpplen är en riktigt fräsch sallad som passar både som tillbehör eller ensam rätt med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Rotfrukter: Skala eller tvätta och skär rotfrukterna i stavar. Lägg dem i en bunke och vänd runt med olja, salt, peppar och timjan. Lägg rotfrukterna på den förvärmda plåten och rosta 20-25 minuter, eller tills de är mjuka. Rör försiktigt om ett par gånger.
  3. Ansa fänkålen, kärna ur äpplena. Hyvla fänkål och äpple med osthyvel, lägg de tunna skivorna i kallt vatten. Häll av fänkål och äpple och låt rinna av ordentligt innan serveringen.
  4. Blanda spenat, hyvlade grönsaker och rostade rotfrukter med citronjuice och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera salladen som tillbehör eller som ensam rätt med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 fänkål
  • 2 röda äpplen
  • 65 g färsk spenat
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
Rostade rotfrukter
  • 6 potatisar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 906 kJ / 217 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer