Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Crostini med mosade bönor och rostad vitlök

Crostini med mosade bönor och rostad vitlök är den perfekta vickningen eller tilltugget som faller de flesta i smaken. På det rostade brödet lägger du röran av mosade bönor, kikärter, rosmarin och citronsaft. Garnera sedan med små salladsblad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gaffelmosa vita bönor eller kikärter. Smaksätt bönmoset med olivolja, pressad saft av citron, torkad rosmarin och finhackad bladpersilja. Smaksätt med peppar och salt.
  2. Finskiva skalade vitlöksklyftor. Värm en liten stekpanna med olivolja. Rosta vitlöken under omrörning ett par minuter eller tills skivorna fått fin färg. Stjälp ut skivorna på lite hushållspapper att rinna av. Salta lätt.
  3. Skeda upp bönmoset på skivor av rostad baguette, ringla över lite olivolja och avsluta med att strö över den rostade vitlöken. Garnera gärna med små salladsblad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk vita bönor eller kikärtor (à ca 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • pressad saft av 1/2 citron
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 dl finhackad bladpersilja
  • peppar
  • 1/2 tsk salt
  • 4 skalade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olja
  • 1 rostad baguette
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?