Pankofriterad chicken taco

Testa en ny typ av tacos – med friterad kyckling! Pankofriterad chicken taco gör du genom att panera bitar av kycklingårfilé och steka i rikligt med olja. Resultatet blir krispigt, saftigt och så himla gott. Servera kycklingen med dina bästa tacotillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Ingredienser
4 portioner
800 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
3 - 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1/2 dl neutral olja (till stekning)
Tillbehör
tortillabröd
mangosalsa (se länk i steg 2)
majonnäs med koriander (se länk i steg 2)
salsa på rostad majs (se länk i steg 2)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör.
Energi2486 KJ / 594 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein49 g
Kommentarer
3 stVansinnigt gott! Det skadar inte att göra lite extra av tillbehören för det kommer att gå åt!
Jens
Alla länkar leder fel.
Pär
Hej Pär! De leder rätt för mig, så undrar lite över vad du har för webläsare? Hälsningar Michelle
ICA-köket
Riktigt gott. Dock behöver man mer än 2 dl majonnäs, ca 3 dl och mer panko och ägg.
Kim