Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Crêpestårta med kyckling och aubergine

Crêpestårta med kyckling och aubergine är en spännande och matig tårta som du tillagar på under 60 minuter. Varva crêpes, kyckling, aubergine, lök, tomat och potatis i flera lager. Servera tårtan skuren i bitar med lite cottage cheese på sidan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Crêpessmet: Blanda vetemjöl och vatten till en slät smet. Rör i ägg, mjölk, salt och det smälta matfettet.
  2. Fyllning: Skär loss kycklingköttet från skrovet. Tärna det i 0,5 cm stora bitar. Koka potatisen, låt den svalna och skär den i skivor.
  3. Skala och finhacka löken och blanda med pressad vitlök. Skär tomater och aubergine i tärningar. Stek kycklingköttet i olivolja 3-4 min. Håll det varmt. Stek potatisen, löken och auberginen.
  4. Grädda crêpsen i en teflonpanna. Det blir ca 5 st (för 4 port).
  5. Varva crêpe, kyckling, aubergine, lök, tomat, kapris, potatis och dragon. Salta och peppra mellan varje lager.
  6. Till servering: Skär tårtan i bitar och servera den med cottage cheese.

Ingredienser

Portioner: 4
Crêpessmet
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 25 g smör eller margarin
Fyllning
  • ca 1 kg kyckling
  • 4 skalade, medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 tomater
  • 2 auberginer
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • färsk dragon
Till servering
  • 2 dl cottage cheese
Lägg till i inköpslistan