Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Crepes med asiatisk smak

Crepes med asiatisk smak är ett klassiskt recept som fått en ny och spännande touch. Pannkakorna fylls med en god röra av bland annat salladslök, böngroddar och ingefära. Servera crepesen med en grönsallad och sojasås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt saltet.
  2. Smält matfettet i en stekpanna. Häll fettet i smeten. Grädda tunna pannkakor som läggs på hög med en remsa smörgåspapper emellan.
  3. Fylllning: Skölj och strimla salladslöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök och paprika i oljan i en stekpanna.
  4. Låt böngroddarna rinna av och blanda i pannan. Tillsätt soja, ingefära, farin och salt.
  5. Fördela fräset på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 250°C,
    8-10 min.
  6. Servera med en grönsallad och sojasås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
Fyllning
  • 1 knippa salladslök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 burk böngroddar (à ca 400 g)
  • 1 msk soja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1/2 msk Brun Farin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?