Crêpes med ädelost
Fantastiskt läcker för- eller varmrätt. Crêpsen blir krispiga på utsidan och krämiga på insidan tack vare ädelost och kvarg. Paprika- och olivröran blir pricken över i tillsammans med ostkrämen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl kallt vatten
3 ägg
2 msk smör eller margarin
2 krm salt
Till stekning
smör eller margarin
Fyllning
3 paprikor
1 msk olja
1 tsk oregano
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl gröna oliver med pimiento
1 bit ädelost (à ca 140 g)
1 dl riven ost till gratinering
1 1/2 burk kvarg gourmet (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enligt mitt sätt att räkna så skall det vara 375 g Kesella = 1 ½ burk a 250g. Uppgift på mjöl saknas där använde jag 1 ½ dl vilket jag tyckte blev bra. För övrigt så blev blandingen väldigt lyckad med kombinationen av parika och oliver. Kort sagt en positiv överraskning, detta kommer vi att laga igen.
Tord
2006-06-26Det står ingenting i fyllningen hur mycket kesella det ska vara. Skulle vara roligt att veta så att man inte chansar.
Maria
2005-02-16