Crêpes med ädelost

Betyg 2.5 av 5.
25 personer har röstat
2
Crêpes med ädelost

Fantastiskt läcker för- eller varmrätt. Crêpsen blir krispiga på utsidan och krämiga på insidan tack vare ädelost och kvarg. Paprika- och olivröran blir pricken över i tillsammans med ostkrämen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Crêpes med ädelost

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 dl  kallt vatten
3   ägg
2 msk  smör eller margarin
2 krm  salt

Till stekning

smör eller margarin

Fyllning

3   paprikor
1 msk  olja
1 tsk  oregano
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1 dl  gröna oliver med pimiento
1   bit ädelost (à ca 140 g)
1 dl  riven ost till gratinering
1 1/2   burk kvarg gourmet (à 250 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Enligt mitt sätt att räkna så skall det vara 375 g Kesella = 1 ½ burk a 250g. Uppgift på mjöl saknas där använde jag 1 ½ dl vilket jag tyckte blev bra. För övrigt så blev blandingen väldigt lyckad med kombinationen av parika och oliver. Kort sagt en positiv överraskning, detta kommer vi att laga igen.

Tord

2006-06-26

Det står ingenting i fyllningen hur mycket kesella det ska vara. Skulle vara roligt att veta så att man inte chansar.

Maria

2005-02-16

Testa liknande recept

Paprikaägg
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pajskal i långpanna - päron & ost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelkräm med aprikoser på grillad krutong
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tre goda röror till skinksmörgåsen
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade kycklingspett med thaipasta
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga