Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Crêpes med ädelost

Fantastiskt läcker för- eller varmrätt. Crêpsen blir krispiga på utsidan och krämiga på insidan tack vare ädelost och kvarg. Paprika- och olivröran blir pricken över i tillsammans med ostkrämen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet. Tillsätt vatten och ägg. Smält matfettet och tillsätt det. Salta.
  2. Hetta upp en crêpepanna eller liten stekpanna och lägg i en klick matfett till den första gräddningen. Häll på ett tunt lager smet och grädda på båda sidorna. Lägg alla crêpes i en hög med en remsa smörgåspapper mellan varje, så går det lätt att ta isär dem när de ska fyllas.
  3. Fyllning: Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Stek dem mjuka i lite olja utan att de tar färg. Smaksätt med oregano, salt och peppar. Tillsätt de väl avrunna oliverna.
  4. Blanda kvarg och mosad ädelost. Lägg lite paprikablandning och en klick ädelostkvarg på varje crêpe. Vik ihop och fäst med en tandpetare. Placera en oliv på toppen. Så här långt kan man förbereda.
  5. Servera rätten kall eller strö på riven ost och gratinera i 250°C 10-15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 3 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 krm salt
Till stekning
  • smör eller margarin
Fyllning
  • 3 paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl gröna oliver med pimiento
  • 1 bit ädelost (à ca 140 g)
  • 1 dl riven ost till gratinering
  • 1 1/2 burk kvarg gourmet (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?