Crème caramel

Betyg 3.7 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Crème caramel

Recept på crème caramel - en fyllig fransk dessert med härlig vaniljsmak. Karamellsåsen gör du av socker. En krämig och utsökt efterrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1997

Crème caramel

Ingredienser

10 portioner
6 ägg
1 äggula
1 dl socker
1 vaniljstång
5 dl mjölk
1 dl vispgrädde (40%)
2 tsk vaniljsocker

Karamellsås

2 1/2 dl socker

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

25 minuter var alldeles för kort tid för att de skulle hinna sätta sig, jag fick ha dem inne i ca 1 timme men sen blev de superbra!

Agnes

2022-01-02

Eftersom man inte har vatten i karsmelksåswn då blir det en klump när den svalnar.. tillsätt vatten ca 5-6 msk i sockret innan du värmer.

Maria

2020-10-02

Hej Maria! Tack för din kommentar. Vi har nu förtydligat beredningstexten med att man ska hälla i karamellsåsen omgående i en form. Hälsningar Ulrika

ICA-köket

2020-10-27

Testa liknande recept

Ugnsbakad vaniljcrème
Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Crème brûlée à l'orange
Betyg 2.8 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Karamellig brylépudding ”Flan”
Betyg 3 av 5.92 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Råkräm
Betyg 4.3 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Vaniljkräm
Betyg 3.3 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Plommon i portvin
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad