Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär

Betyg 3.2 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär

En vällagad crème brûlée blir det perfekta avslutet på middagen. Denna variant framtagen av Svenska Kocklandslaget är smaksatt med kaffe och serveras med läcker rabarber-is gjord på rabarber, citroner, stjärnanis och lite kanel. Kombinationen av söt crème brûlée matchad med den syrliga rabarber-isen blir perfekt!

Crème brûlée med kaffesmak, rabarber-is och bär

Ingredienser

10 portioner

Créme brûlée

2 nävar hela kaffebönor
2 dl mjölk
7 dl grädde
1 1/2 dl socker
1 vaniljstång
16 st äggulor
råsocker till karamelltäcket

Rabarber-is

6 stänger rabarber (normalstora)
1 l vatten
2 citroner
5 dl socker
2 st stjärnanis
liten bit kanelstång

Garnering

jordgubbar
röda vinbär
harsyra, citronmeliss eller mynta

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • När ska gelatinet i?

    Carin

    Hej Carin! I detta recept är det inget gelantin. Creme bruléen blir fast av att man gräddar den sakta i ugnen. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2700 KJ / 645.5 kCal
Fett37.6 g
Salt0.11 g
Kolhydrater68 g
Protein7.8 g

Testa liknande recept

  • Kaffeglass med apelsin och vit choklad
    Betyg 3.4 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Macaron med kaffe och choklad
    Betyg 3.5 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitvinsglögg utan vanligt socker
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckig rabarberpaj med ingefära
    Betyg 3.3 av 5.188 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad