Crème brûlée à l'orange

Betyg 2.8 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Crème brûlée à l'orange

Crème brûlée betyder "bränd grädde" och är en klassisk fransk dessert som det finns många varianter av. I detta recept är twisten rivet apelsinskal, som balanserar upp sötman i Crème brûléen och ger den en fräsch syrlighet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Crème brûlée à l'orange

Ingredienser

4 portioner
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3 %)
3/4 dl socker
1 vaniljstång
4 äggulor
rivet skal av 1/2 apelsin
ca 2 msk råsocker

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt gott

    Jessica

Testa liknande recept

  • Kanelcrème brûlée
    Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffrans crème brûlée
    Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crème Brûlée med rårörda hallon
    Betyg 3 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Crème brûlée-paj
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Crème brûlée
    Betyg 4.2 av 5.1140 personer har röstat
    Receptet har 114 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad