Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Crèma Catalana med sockerstekta kålrötter

Ett utsökt recept för dig som gillar crème brulée men vill prova en annorlunda variant. Crèma Catalana är en krämig dessert med smak av kanel och apelsin och serveras med söta kålrötter. Passar perfekt till jul!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Crèma Catalana: Sätt ugnen på 100°C.
  2. Koka upp grädde, mjölk, kanelstång och rivet apelsinskal. Ta kastrullen från plattan. Låt blandningen dra i 10 minuter.
  3. Rör ihop äggulor och socker i en bunke. Sila gräddmjölken över äggblandningen och rör om.
  4. Häll upp blandningen i ugnssäkra portionsformar, gärna vida. Ställ formarna på ett galler mitt i ugnen. Grädda ca 1 timme eller tills den har blivit stelnat. Låt svalna och ställ i kylen.
  5. Kålrötter: Skär kålroten i ½ cm tärningar. Stek tärningarna i smöret tills de får fin färg och är mjuka. Strö på rårörsocker och stek ytterligare någon minut tills sockret smält. Tillsätt ev. 1 msk vatten (per 1/2 dl rårörsocker) om inte sockret löser sig.
  6. Servera Crèma Catalana med sockerstekta kålrötter.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Crèma Catalana
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • 1 apelsin (rivet skal)
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl socker
Kålrötter
  • 200 g skalad kålrot
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl rårörsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2062 kJ / 493 kCal