Crèma Catalana med sockerstekta kålrötter

10
0
Crèma Catalana med sockerstekta kålrötter

Ett utsökt recept för dig som gillar crème brulée men vill prova en annorlunda variant. Crèma Catalana är en krämig dessert med smak av kanel och apelsin och serveras med söta kålrötter. Passar perfekt till jul!

Crèma Catalana med sockerstekta kålrötter

Ingredienser

4 portioner

Crèma Catalana

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 kanelstång
1 apelsin (rivet skal)
4 äggulor
1/2 dl socker

Kålrötter

200 g skalad kålrot
2 msk smör
1/2 dl rårörsocker

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2062 KJ / 493 kCal
Fett 40.2 g
Kolhydrater 28.3 g
Protein 5.1 g
Läs mer om näringsvärden