Crèma Catalana med sockerstekta kålrötter
Ett utsökt recept för dig som gillar crème brulée men vill prova en annorlunda variant. Crèma Catalana är en krämig dessert med smak av kanel och apelsin och serveras med söta kålrötter. Passar perfekt till jul!
Ingredienser
4 portioner
Crèma Catalana
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 kanelstång
1 apelsin (rivet skal)
4 äggulor
1/2 dl socker
Kålrötter
200 g skalad kålrot
2 msk smör
1/2 dl rårörsocker
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde, mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2062 KJ / 493 kCal
Fett40.2 g
Kolhydrater28.3 g
Protein5.1 g
Kommentarer