Cranachan

Betyg 2.5 av 5.79 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Cranachan

En smarrig och söt dessert med smaker av hasselnöt, havregryn, choklad, hallon, vispgrädde, honung, mynta och whisky. Servera cranachan som efterrätt och njut av den goda smakblandningen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Cranachan

Ingredienser

4 portioner
2 msk hasselnötter eller sötmandel
3 msk havregryn
2 rutor mörk choklad
1 msk rårörsocker eller rörsocker
1 1/2 dl färska hallon
2 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 msk whisky
myntablad till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Väldigt god och lättlagad.

    Christine

  • Himla god sommar efterrätt! Håller med Lena om att man kan dubbla nötblandningen men också whiskyn. Har man färska hallon tycker jag det är onödigt att mosa dem.

    Emelie

  • ska prova denna desserten verkar smarrig..

    Tommy

Testa liknande recept

  • Chokladbollar med brynt smör
    Betyg 3.7 av 5.158 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladdoppade havrebars
    Betyg 2.7 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glasstårta med toffee- och chokladsås
    Betyg 3.3 av 5.290 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Melonringar med sommarsås
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria brownies med hasselnötter
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad