En smarrig och söt dessert med smaker av hasselnöt, havregryn, choklad, hallon, vispgrädde, honung, mynta och whisky. Servera cranachan som efterrätt och njut av den goda smakblandningen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre från Semper eller Carlshamn.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Himla god sommar efterrätt! Håller med Lena om att man kan dubbla nötblandningen men också whiskyn. Har man färska hallon tycker jag det är onödigt att mosa dem.
Emelie
2015-07-17ska prova denna desserten verkar smarrig..
Tommy
2014-11-15Jag vill gärna ha glass istället för grädde, och mer av nötblandningen.
Lena
2011-11-28