Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Cranachan

En smarrig och söt dessert med smaker av hasselnöt, havregryn, choklad, hallon, vispgrädde, honung, mynta och whisky. Servera cranachan som efterrätt och njut av den goda smakblandningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mortla eller finhacka nötter eller mandel.
  2. Rosta nötter eller mandel och havregryn i en torr och het stekpanna tills det fått en lätt gyllenbrun färg. Låt svalna. Riv chokladen.
  3. Blanda det rostade med socker och riven choklad.
  4. Spara några hallon till garnering och gaffelmosa resten av hallonen.
  5. Vispa grädden fluffig. Rör försiktigt ner honung och whisky.
  6. Varva gräddblandningen med bärmoset och havreblandningen, spara lite av havreblandningen till garnering, i små portionsglas. Ställ kallt fram till servering.
  7. Strö över resten av havreblandningen och garnera med resten av hallonen och ett myntablad vid servering.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre från Semper eller Carlshamn.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Tips

Kan förberedas, men vänta med att varva desserten till högst 1 timme före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk hasselnötter eller sötmandel
  • 3 msk havregryn
  • 2 rutor mörk choklad
  • 1 msk rårörsocker eller rörsocker
  • 1 1/2 dl färska hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk whisky
  • myntablad till garnering
Lägg till i inköpslistan