Cranachan

Betyg 2.5 av 5.
79 personer har röstat
4
Cranachan

En smarrig och söt dessert med smaker av hasselnöt, havregryn, choklad, hallon, vispgrädde, honung, mynta och whisky. Servera cranachan som efterrätt och njut av den goda smakblandningen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Cranachan

Ingredienser

4 portioner
2 msk  hasselnötter eller sötmandel
3 msk  havregryn
2   rutor mörk choklad
1 msk  rårörsocker eller rörsocker
1 1/2 dl  färska hallon
2 dl  vispgrädde
1 msk  flytande honung
1 msk  whisky
myntablad till garnering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre från Semper eller Carlshamn.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Tips

Kan förberedas, men vänta med att varva desserten till högst 1 timme före servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
79 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god och lättlagad.

Christine

2024-02-05

Himla god sommar efterrätt! Håller med Lena om att man kan dubbla nötblandningen men också whiskyn. Har man färska hallon tycker jag det är onödigt att mosa dem.

Emelie

2015-07-17

ska prova denna desserten verkar smarrig..

Tommy

2014-11-15

Testa liknande recept

Chokladbollar med brynt smör
Betyg 3.7 av 5.
148 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glasstårta med toffee- och chokladsås
Betyg 3.3 av 5.
289 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladdoppade havrebars
Betyg 2.6 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbar i limoncello med mynta och råkräm
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria brownies med hasselnötter
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grötmix
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga