Chokladbollar med brynt smör

Det är barnsligt gott med chokladbollar, och de blir ännu godare om du gör dem med brynt smör. Det ger chokladbollarna en mumsig knäcksmak som är svår att motstå. En skvätt starkt kaffe i smeten är inte fy skam det heller!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Ingredienser
ca 30 st
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl rårörsocker
1 krm vaniljpulver
1/2 dl kakao
1/2 krm salt
2 msk starkt kaffe
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Gör så här
Tips
Vill du variera dina chokladbollar prova att rulla dem i pärlsocker, hackade nötter eller krossade pepparkakor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi215 KJ / 51 kCal
Fett3.1 g
Salt0.06 g
Kolhydrater4.9 g
Protein0.6 g
Kommentarer
Himmelskt gott.
Noelia
2022-12-2010/10
Maja
2022-12-14Jag blandade i hackade hasselnötter i smeten, tryckte ut smeten i en form klädd i plastfolie, toppade med mer hackade hasselnötter och skar i bitar efter en timme i kylen. Bara att lyfta ut plastfolien på en skärbräda och skära upp. Enklare än att rulla bollar och mindre kladdigt ;-)
Olivia
2022-10-07