Chokladbollar med brynt smör

122
4
Chokladbollar med brynt smör

Det är barnsligt gott med chokladbollar, och de blir ännu godare om du gör dem med brynt smör. Det ger chokladbollarna en mumsig knäcksmak som är svår att motstå. En skvätt starkt kaffe i smeten är inte fy skam det heller!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Chokladbollar med brynt smör

Ingredienser

ca 30 st
100 g
smör
3 dl
havregryn
1 dl
rårörsocker
1 krm
vaniljpulver
1/2 dl
kakao
1/2 krm
salt
2 msk
starkt kaffe

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per boll.

Gör så här

Tips

Vill du variera dina chokladbollar prova att rulla dem i pärlsocker, hackade nötter eller krossade pepparkakor.

Vad tyckte du om receptet?

122

Kommentarer

Camilla

2021-01-03

Godaste chokladbollarna någonsin! Dock behöver man smula/mixa havregrynen för att kunna rulla dom när smeten har svalnat.

Mari

2020-04-06

Bästa bollen! Kör havregrynen i mixer eller med mixerstav en kort stund så blir bollarna lättare att få ihop och rulla.

Malin

2019-12-22

Absolut godaste chokladbollarna någonsin! Dock är det inte alltid så lätt att få ihop smeten. Det är viktigt att den får stå och svälla och svalna innan man börjar rulla bollarna.

Näringsvärde per portion

Energi 215 KJ / 51 kCal
Fett 3.1 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 4.9 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept