Chokladbollar med brynt smör
Det är barnsligt gott med chokladbollar, och de blir ännu godare om du gör dem med brynt smör. Det ger chokladbollarna en mumsig knäcksmak som är svår att motstå. En skvätt starkt kaffe i smeten är inte fy skam det heller!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
ca 30 st
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl rårörsocker
1 krm vaniljpulver
1/2 dl kakao
1/2 krm salt
2 msk starkt kaffe
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi215 KJ / 51 kCal
Fett3.1 g
Salt0.06 g
Kolhydrater4.9 g
Protein0.6 g
Kommentarer
Storfavorit! Kom ihåg att sila det brynta smöret, det blir mycket bättre i smaken då. Har som många andra svårt att få ihop degen till bollar, osäker på om jag ska mixa havregrynen eller låta dem svälla längre. Hittills har jag bara haft i mer smör (fast vanligt, rumstempererat) tills det är lätt att rulla bollar.
Mia-carin
2024-10-12Bytte ut socker mot farinströ och vaniljsocker mot några droppar vaniljextrakt. Magiskt gott. Däremot ger detta recept knappast 30 chokladbollar. Jag fick 12 st mini-chokladbollar 🙈 men goda!
Stephanie
2024-03-21Skulle tro att farinsocker borde fungera lika bra. Ska prova. Kanske redan i kväll.
Johan
2024-02-03