UNDER 60 MIN | Enkel

Chokladbollar med brynt smör

Det är barnsligt gott med chokladbollar, och de blir ännu godare om du gör dem med brynt smör. Det ger chokladbollarna en mumsig knäcksmak som är svår att motstå. En skvätt starkt kaffe i smeten är inte fy skam det heller!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp smör i en kastrull. Dra från värmen när det börjar bli lätt brynt och doftar nötigt. Sila smöret genom en finmaskig sil.
  2. Blanda havregryn, socker, vaniljpulver, kakao och salt i en bunke.
  3. Tillsätt det brynta smöret och kaffet.
  4. Rör till en jämn smet. Ställ i kylen tills den har stelnat, ca 30 minuter.
  5. Forma till bollar och rulla i kokos.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per boll.

Tips

Vill du variera dina chokladbollar prova att rulla dem i pärlsocker, hackade nötter eller krossade pepparkakor.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 krm salt
  • 2 msk starkt kaffe

Näringsvärde
Per portion

Energi 215 kJ / 51 kCal