Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladbollar med brynt smör

(5)
60 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Det är barnsligt gott med chokladbollar, och de blir ännu godare om du gör dem med brynt smör. Det ger chokladbollarna en mumsig knäcksmak som är svår att motstå. En skvätt starkt kaffe i smeten är inte fy skam det heller!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: ca 30 st
  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 krm salt
  • 2 msk starkt kaffe
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp smör i en kastrull. Dra från värmen när det börjar bli lätt brynt och doftar nötigt. Sila smöret genom en finmaskig sil.
  2. Blanda havregryn, socker, vaniljpulver, kakao och salt i en bunke.
  3. Tillsätt det brynta smöret och kaffet.
  4. Rör till en jämn smet. Ställ i kylen tills den har stelnat, ca 30 minuter.
  5. Forma till bollar och rulla i kokos.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per boll.

Tips

Vill du variera dina chokladbollar prova att rulla dem i pärlsocker, hackade nötter eller krossade pepparkakor.

Näringsvärde
Per portion

Energi
215 kJ / 51 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept