Chokladbollar med brynt smör

129
6
Chokladbollar med brynt smör

Det är barnsligt gott med chokladbollar, och de blir ännu godare om du gör dem med brynt smör. Det ger chokladbollarna en mumsig knäcksmak som är svår att motstå. En skvätt starkt kaffe i smeten är inte fy skam det heller!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Chokladbollar med brynt smör

Ingredienser

ca 30 st
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl rårörsocker
1 krm vaniljpulver
1/2 dl kakao
1/2 krm salt
2 msk starkt kaffe

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per boll.

Gör så här

Tips

Vill du variera dina chokladbollar prova att rulla dem i pärlsocker, hackade nötter eller krossade pepparkakor.

Vad tyckte du om receptet?

129

Kommentarer

Olivia

2022-10-07

Jag blandade i hackade hasselnötter i smeten, tryckte ut smeten i en form klädd i plastfolie, toppade med mer hackade hasselnötter och skar i bitar efter en timme i kylen. Bara att lyfta ut plastfolien på en skärbräda och skära upp. Enklare än att rulla bollar och mindre kladdigt ;-)

Maria

2021-10-11

Mitt favoritrecept! Jag mixar aldrig havregrynen, men låter däremot smeten svalna i kyl en timme eller så. Funkar jättebra!

Camilla

2021-01-03

Godaste chokladbollarna någonsin! Dock behöver man smula/mixa havregrynen för att kunna rulla dom när smeten har svalnat.

Näringsvärde per portion

Energi 215 KJ / 51 kCal
Fett 3.1 g
Salt 0.06 g
Kolhydrater 4.9 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden