Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crabpasta med sparris

Crabpasta med sparris är ett lättlagat och enkelt recept som passar utmärkt till vardagsmiddagen. Pastasåsen består av smarriga crabsticks, crème fraiche, dill och sparris och den serveras med nykokt pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina crabsticksen och skär dem i bitar. Koka pastan i rikligt med vatten.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt vatten och crème fraiche och rör ut buljongtärningen i det.
  3. Låt småkoka en kort stund och blanda sedan ner crabsticksen och sparrisen. Smaka av med salt och peppar och rör ner dillen. Servera såsen med den nykokta pastan.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 pkt frysta crabsticks (à ca 120 g)
  • 2 port pasta (à ca 140 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1/2 burk sparris (à ca 190 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • lite hackad dill
Lägg till i inköpslistan