Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Couscous röd och grön

Denna couscous är en fröjd både för ögon och smaklökar! Blanda ihop grön paprika, svamp, lök och ost med couscous före du skedar upp din mumsiga röra i paprikorna. Avnjut couscous röd och grön med blandad sallad och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj paprikorna. Skär av locket på varje och kärna ur. Förväll paprikorna i kokande vatten ca 5 minuter. Ställ dem i en ugnssäker form.
  2. Koka upp vatten med salt. Rör ner couscous, lägg på lock och ställ åt sidan.
  3. Skala och hacka löken. Ansa champinjoner och skär i bitar. Fräs lök och svamp i olja. Finhacka paprikalocken och låt fräsa med. Krydda med salt, peppar, pressad vitlök och hackad basilika.
  4. Rör ner fräset i couscousen tillsammans med osten. Fyll röran i paprikorna. Strö över extra riven ost. Gratinera i 225°C, 8-10 minuter.
  5. Till servering: Servera med en blandad sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 2 gröna paprikor
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl couscous
  • 1 liten lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk basilika
  • 2 1/2 dl hackad basilika
  • 3 dl riven ost
Till servering
  • blandad sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan