Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous med sälta

Couscous med sälta är en underbart festlig rätt där skaldjur fått oväntad sälta av bacon. Fräs strimlad purjolök, morot och bacon och vänd ner musslor och couscous i pannan. Strö över finklippt persilja och servera med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscous och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 min.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och grovriv morötterna. Strimla baconet.
  3. Fräs baconet utan extra matfett i en stekpanna. Tillsätt purjolök och morötter och låt fräsa med några min. Låt musslorna rinna av och vänd ner tillsammans med couscousen. Strö över rikligt med persilja.
  4. Dressing: Skaka samman ingredienserna till dressingen och häll över couscousfräset.
  5. Servera genast direkt ur panna med bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 3 dl couscous
  • 1 purjolök
  • 3 morötter
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 burk musslor (à 250 g)
  • 1 dl hackad persilja
Dressing
  • 2 msk olja
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?