Couscous med sälta
Couscous med sälta är en underbart festlig rätt där skaldjur fått oväntad sälta av bacon. Fräs strimlad purjolök, morot och bacon och vänd ner musslor och couscous i pannan. Strö över finklippt persilja och servera med ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
3 dl couscous
1 purjolök
3 morötter
1 paket bacon (à 140 g)
1 burk musslor (à 250 g)
1 dl hackad persilja
Dressing
2 msk olja
2 msk hackad kapris
1 msk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ingredienserna till dressingen saknas i receptet. De skall vara: - 1 msk senap - 1 msk vinäger - 1 msk kapris - 3 msk olja - 1 krm salt - 1 krm svartpeppar Personligen tar jag mer kapris (+spad) samt häller i lite musselspad.
Per
2005-03-28