Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Couscous med curryfrästa grönsaker

En utomordentligt god vegetarisk rätt som passar bra både till lunch och kvällsmat. Couscous med curryfrästa grönsaker innehåller både aubergine, tomater, broccoli, blomkål och oliver och är smaksatt med curry och vitlök. Strö gärna solrosfrön över.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt couscousen och låt stå med locket på ca 5 minuter.
  2. Tärna auberginen och stek i olivolja med några vitlöksklyftor. Häll på de passerade tomaterna. Låt såsen puttra på svag värme i 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker för att få en godare tomatsmak.
  3. Koka under tiden blomkål och broccoli knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och fräs sedan i smör och curry. Smaka av alltsammans med salt och peppar.
  4. Lägg upp på fat/tallrik och strö solrosfrön över couscousen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 4 dl couscous
  • 1 stor aubergine
  • olivolja
  • vitlök
  • 2 dl passerade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • ca 250 g blomkål
  • ca 250 g broccoli
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • svarta oliver
  • rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?