Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous från havet

Couscous från havet är en nyttig, god och mättande rätt. Koka couscous med saffran, gula lök, vitlök, fond, olivolja, socker och sockerärter. Blanda ner räkor, crabsticks och musslor och servera.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med saffranet, den gula löken, vitlöksklyftan, fonden, pepparn, olivoljan och sockret. Tillsätt sockerärter och couscousgrynen och rör om. Låt couscousgrynen svälla under lock ca 10 min.
  2. Blanda ner räkorna, crabsticksen och musslorna.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknignen på crabsticksen, kan innehålla gluten och/eller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: kontrollera crabsticksen. Välj glutenfri cous cous.
Gör äggfri: kontrollera crabsticksen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 1/2 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 1 gul lök (finhackad)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk fisk- och vinfond (eller hummerfond)
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 1 förp sockerärtor (à 200 g)
  • 4 dl couscousgryn
  • 200 g räkor (skalade)
  • 120 g crabsticks (skivade)
  • 1 burk musslor i vatten (à ca 250 g)
Lägg till i inköpslistan