Couscous från havet
Couscous från havet är en nyttig, god och mättande rätt. Koka couscous med saffran, gula lök, vitlök, fond, olivolja, socker och sockerärter. Blanda ner räkor, crabsticks och musslor och servera.
Ingredienser
4 portioner
4 dl vatten
1/2 pkt saffran (à 1/2 g)
1 gul lök (finhackad)
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk fisk- och vinfond (eller hummerfond)
1 krm peppar
2 msk olivolja
1 msk socker
1 förp sockerärtor (à 200 g)
4 dl couscousgryn
200 g räkor (skalade)
120 g crabsticks (skivade)
1 burk musslor i vatten (à ca 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ganska okej, men mer peppar och salt behövs. Skippa sockret, blir för sött. Skulle även addera lite vitt vin för syrligheten!
Mahlin
2008-04-05Hade kunnat klara mig utan saffranet och sockerärtorna. Ganska smaklöst men nyttig mat
Maria
2007-01-31