Couscous från havet

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Couscous från havet

Couscous från havet är en nyttig, god och mättande rätt. Koka couscous med saffran, gula lök, vitlök, fond, olivolja, socker och sockerärter. Blanda ner räkor, crabsticks och musslor och servera.

Couscous från havet

Ingredienser

4 portioner
4 dl  vatten
1/2   pkt saffran (à 1/2 g)
1   gul lök (finhackad)
1   pressad vitlöksklyfta
2 msk  fisk- och vinfond (eller hummerfond)
1 krm  peppar
2 msk  olivolja
1 msk  socker
1   förp sockerärtor (à 200 g)
4 dl  couscousgryn
200 g  räkor (skalade)
120 g  crabsticks (skivade)
1   burk musslor i vatten (à ca 250 g)

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknignen på crabsticksen, kan innehålla gluten och/eller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: kontrollera crabsticksen. Välj glutenfri cous cous.
Gör äggfri: kontrollera crabsticksen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Ganska okej, men mer peppar och salt behövs. Skippa sockret, blir för sött. Skulle även addera lite vitt vin för syrligheten!

Mahlin

2008-04-05

Hade kunnat klara mig utan saffranet och sockerärtorna. Ganska smaklöst men nyttig mat

Maria

2007-01-31

Testa liknande recept

Pasta med musslor och saffran
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Musselpasta med persilja
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Couscous från Västkusten
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranspasta med skaldjur
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjurssoppa med räkor och saffran
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med pasta
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga