Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Countrysallad med pepparrotsdressing

Olika varianter på sallader kan man aldrig få nog av och denna fräscha Countrysallad med kryddig pepparrotsdressing kommer mest troligt bli en av dina favoriter. Sväng snabbt ihop din sallad med den mumsiga dressingen. Ät ihop med kalla ägghalvor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Öppna bondbönsbaljorna och ta ut bönorna. Förväll dem 2-3 min i lättsaltat vatten. Spola dem i kallt vatten och skala dem.
  2. Snoppa av de gröna bönorna och förväll dem i samma vatten ett par minuter. Spola dem i kallt vatten och lägg dem på hushållspapper. Förväll också minimajsen ett par minuter. Lägg allt i en salladsskål.
  3. Skölj och skär tomaterna i klyftor, squashen i halverade skivor och selleristjälkarna i strimlor. Skala och skiva löken.
  4. Lägg ner allt i skålen och tillsätt kapris. Blanda alla ingredienserna till dressingen. Häll den över salladen och blanda försiktigt.
  5. Koka äggen 8 min, kyl dem i kallt vatten, skala och dela dem. Ät salladen med ägghalva och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g bondbönor
  • 125 g gröna bönor, haricots verts
  • 125 g minimajs
  • 400 g tomater gärna plommontomater
  • 1/2 squash eller gurka
  • 3 selleristjälkar
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris
  • 2 mjukkokta ägg
Dressing
  • 2 msk riven pepparrot
  • 4 msk oliv- eller majsolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm socker
  • salt och peppar
  • 2 msk hackade färska örtkryddor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 370 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden