Cordon Bleu

Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Cordon Bleu

Den klassiska rätten schnitzel cordon bleu är en saftig fläskkotlett fylld med ost och skinka, panerad och stekt till perfektion. Servera med rostad potatis och smörstekta haricots verts och dröm dig bort till Frankrike.  

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

En nystekt fylld panerad schnitzel på en tallrik och vid sidan av serveras haricots verts och rostad potatis.

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g mjölig potatis
3 msk neutral rapsolja

Cordon bleu

1 tsk salt
3 krm svartpeppar
8 skinkschnitzlar eller tunnskivade fläskkotletter (à 50 g)
1 1/2 msk dijonsenap
140 g skivad lagrad ost (t ex prästost)
120 g prosciutto cotto (kokt skinka)
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
2 dl ströbröd
2 msk smör
2 neutral rapsolja

Haricots verts

1 bananschalottenlök
2 msk hackad persilja
150 g haricots verts (bönor)
1 msk smör

Gör så här

00:06:00
00:40:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Wienerschnitzel
    Betyg 3.6 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skinkschnitzel med gräddig löksås
    Betyg 3.4 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt schnitzel med blomkålsallad
    Betyg 2.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Schnitzel med ruccolapotatis
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad