Coq au vin

Coq au vin eller tupp i vin som det betyder på franska är en riktig klassiker som blev populär i Sverige på 60-talet. Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk sätter mustig smak på denna härliga gryta. Servera med kokt potatis.

Ingredienser
4 portioner
140 g rökt sidfläsk eller bacon
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 kg kycklinglår
2 msk smör till stekning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
5 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse
Till servering
kokt potatis
persilja
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stJag läste fel och hann hälla i nästan en hel LITER vatten innan jag fick stopp på mig själv. Men det blev jättegott ändå! Hade i en rejäl nypa chiliflakes och lite extra av allt plus potatis i bitar samt morötter. Så blev ju ingen äkta ’vintupp’ men nog så gott. Nästa gång gör jag dumplings och lägger på!
Carola
Saknar näringsvärde på denna rätt.
Anna christina
Jättegott!
Linda