Cookie cups med hasselnötskräm, kanel och ingefära

Cookie cups är en tjockare och mjukare variant av en klassisk cookie som görs i muffinsformar. Dessa kakor smaksätts med mjölkchoklad, kanel och ingefära och fylls med hasselnötskräm. En chokladig dröm för stora och små!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
15 st
150 g rumstempererat smör
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
2 krm salt
1 1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 tsk malen kanel
1 stort ägg (à ca 70 g)
200 g grovhackad mjölkchoklad
ca 1 dl hasselnötskräm
flingsalt
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1211 KJ / 290 kCal
Fett15 g
Salt0.6 g
Kolhydrater35 g
Protein3 g
Kommentarer
5 stMagiskt goda! Krispiga, sega och smöriga :)
Lisa
Hej! Vill gärna ha svar på mina nedanstående frågor. //Marie-Louise
Marie-louise
Hej Marie-Louise! Tanken med cookie cups är att det är torra kakor i större format som man sen fyller med en kladdig fyllning. Så kakorna ska egentligen inte jäsa upp utan bara bli spröda. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Provade oxå att baka dessa kakor. De jäste inte alls i ugnen (ej varmluft). Stenhårda. ½ tsk bikarbonat låter lite jäsmedel. Varför ska de vara i kylen först ?
Marie-louise
Bakade två gånger för jag trodde jag hade gjort något fel. De blev stenhårda båda gångerna. Förstår verkligen inte vad jag gör fel.
Eva-karin
Hej Eva-Karin! Tråkigt att höra! Om du använde varmluft kan det stöka till det. Om inget annat anges är det över/undervärme som gäller i våra recept. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Enkelt recept att följa, måttangivelserna stämmer bra. Ganska mäktiga så gör inte för stora. Vägde mina degbollar innan gräddning, 45-55 g är lagom. Då fick jag ut 16 st.
Teresa