Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp
Congee är en asiatisk risgröt och en vanlig frukosträtt i Kina. Ris kokas till en krämig gröt i buljong och serveras med svamp som steks tillsammans med sesamolja, soja och ingefära. Toppa gärna med salladslök, chili och rostad lök.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
2 portioner
1/2 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl jasmin- eller långkornigt ris
1 msk grönsaksfond
4 dl vatten
salt
250 g svamp (t ex shiitake)
2 msk smör
2 msk riven ingefära
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 skivad salladslök
1/2 skivad röd peppar (chili)
2 msk rostad lök
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
😝😝😝😝😝🥶
Christina
2022-04-26