Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp

Congee är en asiatisk risgröt och en vanlig frukosträtt i Kina. Ris kokas till en krämig gröt i buljong och serveras med svamp som steks tillsammans med sesamolja, soja och ingefära. Toppa gärna med salladslök, chili och rostad lök.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp

Ingredienser

2 portioner
1/2   schalottenlök
1   liten vitlöksklyfta
1 msk  smör
1 dl  jasmin- eller långkornigt ris
1 msk  grönsaksfond
4 dl  vatten
salt
250 g  svamp (t ex shiitake)
2 msk  smör
2 msk  riven ingefära
1 msk  japansk soja
2 tsk  sesamolja
1   skivad salladslök
1/2   skivad röd peppar (chili)
2 msk  rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

😝😝😝😝😝🥶

Christina

2022-04-26

Testa liknande recept

Tofu med svamp
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta svampdumlings med dippsås
Betyg 3.2 av 5.
209 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig polenta med svamp och bellaverde
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilistekt shiitake med purjolök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga