Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Confiterad griskind

Denna confiterade griskind är en klassiker som är förbluffande god. Ugnskoka köttet i olja eller ankfett under ett örttäcke som får extra fin smak av lite pressad vitlök. Det möra, smaskiga köttet serveras på en fräsch salladsbädd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Lägg köttet i en ugnsform med hög kant, ca 2 liter. Plocka örtkryddorna och grovhacka dem. Strö över örtkryddorna. Skala och pressa vitlöken över köttet. Salta. Häll på ankfett/olja så det täcker.
  3. Ugnskoka köttet i 3–4 timmar – känn med gaffel att det känns mört. Servera gärna griskinderna på en en bädd av fräsch plockad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg griskind (sk kläpp utan späck och svål)
  • 1 kruka salvia
  • 1 kruka rosmarin
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk salt
  • 5 dl ankfett eller solrosolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer