Coleslaw med curry och mango | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Coleslaw med curry och mango

Detta recept på gyllene coleslaw med mangosmak smaksätter du med curry, het srirachasås och en halv kruka koriander. En lite exotisk variant på coleslaw som lyfter vilken grillkväll som helst. Testa till exempel med grillad kyckling!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla vitkålen tunt. Gärna med mandolin.
  2. Massera in salt och vinäger i kålen. Låt kålen stå i ca 15 minuter. 
  3. Skala och riv moroten. Hacka mangon och koriandern grovt. Krama ur vätskan ur kålen
  4. Blanda alla ingredienser till coleslawen. Smaksätt med peppar och ev. mer salt.

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g vitkål (gärna färsk)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 morot
  • 2 dl tinad mango (tärningar)
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 msk curry
  • 2 tsk srirachasås
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan