Coconut cupcake med apelsinfrosting
Maffiga bakverk som blir saftiga och smakrika av rostad kokos.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
12 st
1 dl riven kokos
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
finrivet skal av 1 citron
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
limequats eller kumquats till garnering, 1 skiva per muffin
Apelsinfrosting
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
150 g färskost
finrivet skal av 1 apelsin
1 dl apelsinmarmelad (se länk nedan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
kan man göra denna på långpanna i stället??
Charlotte
2015-05-10Hej Lena! Vi har så klart inte testat just det. Men om man byter ut mot mjölk skulle jag ta en lite mindre mängd eftersom den är lite "rinnigare". Testa i så fall 1/2 dl mjölk istället för 1 dl gräddfil.
Redaktionen
2012-10-22Kan gräddfilen bytas ut mot något annat?
Lena
2012-10-15