Coconut cupcake med apelsinfrosting

34
8
Coconut cupcake med apelsinfrosting

Maffiga bakverk som blir saftiga och smakrika av rostad kokos.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Coconut cupcake med apelsinfrosting

Ingredienser

12 st
1 dl riven kokos
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
finrivet skal av 1 citron
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
limequats eller kumquats till garnering, 1 skiva per muffin

Apelsinfrosting

50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
150 g färskost
finrivet skal av 1 apelsin
1 dl apelsinmarmelad (se länk nedan)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, gräddfil och färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Charlotte

2015-05-10

kan man göra denna på långpanna i stället??

Redaktionen

2012-10-22

Hej Lena! Vi har så klart inte testat just det. Men om man byter ut mot mjölk skulle jag ta en lite mindre mängd eftersom den är lite "rinnigare". Testa i så fall 1/2 dl mjölk istället för 1 dl gräddfil.

Lena

2012-10-15

Kan gräddfilen bytas ut mot något annat?