Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Coconut cupcake med apelsinfrosting

Maffiga bakverk som blir saftiga och smakrika av rostad kokos.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rosta kokosen lätt gyllene i en torr och het stekpanna. Låt svalna. Mixa i matberedare till ett fint pulver.
  3. Vispa smör och socker ca 5 minuter med elvisp.
  4. Tillsätt äggen under fortsatt vispning. Tillsätt citronskal och gräddfil och vispa till en jämn smet.
  5. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
  6. Tillsätt mjölblandningen och kokosen i smeten. Vispa snabbt ihop.
  7. Fyll smeten i muffinsformar (gärna ställda i en muffinsplåt). Grädda mitt i ugnen ca 12–15 minuter eller längre beroende på ugn. Låt svalna helt.
  8. Apelsinfrosting: Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt färskost och apelsinskal. Vispa smeten slät.
  9. Toppa varje muffins med frosting, 1 tsk Apelsin- och citronmarmelad och 1 skiva limequat eller kumquat.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av matfett, gräddfil och färskost.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 1 dl riven kokos
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ev limequats eller kumquats till garnering, 1 skiva per muffin
Apelsinfrosting
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 150 g färskost
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 dl apelsinmarmelad (se länk nedan)
Lägg till i inköpslistan