Cobbler med plommon och mynta

Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Cobbler med plommon och mynta

Cobbler är en fruktpaj och består av en fyllning med frukt eller bär som täcks av deg. Här har vi låtit söta plommon och fräsch mynta stå för smaksättningen i denna amerikanska klassiker.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Cobbler med plommon och mynta

Ingredienser

ca 12 bitar

Fyllning

600 g urkärnade färska plommon
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad färsk mynta (+ ev extra till garnering)
1/2 dl strösocker
2 msk majsstärkelse

Deg

1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
1 msk finrivet citronskal
1 äggula (till pensling)
2 msk råsocker

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • En hel matsked fintivet citronskal låter väl du igt mycket! Det motsvarar ju minst 2 citroner…

    Jan

  • Lite för surt 😔 annars god 🥰

    Karmen

  • Lite för mycket citron. Syran tar över helt om man har mildare plommon.

    Ola

Testa liknande recept

  • Marshmallowsdessert med plommon
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonchutney
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inkokta plommon i kanel och apelsin
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad