ÖVER 60 MIN | Medel

Cloud bread

Matvärldens senaste sockersöta trend är cloud bread! De molnliknande bakverken påminner om marshmallows i konsistensen, men görs i formen av en fluffig pannkaka av vispad äggvita, socker och majsstärkelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en bunke. Tillsätt strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning. Sikta ner majsstärkelsen och vispa till en fast och glansig maräng ca 5 minuter. Rör ev ner hushållsfärg.
  3. Forma smeten till två rundlar (ca 15 cm i diameter) med hjälp av skedar eller en slickepott på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 30–40 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 3 stora äggvitor (à ca 40 g)
  • 2 1/2 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • ev hushållsfärg