Clementinkaka

Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
10
Clementinkaka

Ta tillvara vinterns clementiner och baka en clementinkaka, med god beska! Grädda en sockerkaka med kardemumma på en botten av karamell och skivade clementiner, vänd sedan kakan upp och ner innan servering för ett vackert, clementintäcke med lite citrusbeska på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Clementinkaka

Ingredienser

ca 12 bitar
1 dl strösocker
4 clementiner
175 g rumstempererat smör
3 dl rörsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
2 krm mortlade kardemummakärnor

Till servering

vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

God men inte mer än så. Jag följde Gerd Anitas förslag och kokade clementinklyftorna i sockerlag. De blev dock beska ändå.

Pernilla

2024-01-27

Tror jag hittat svaret! I ett annat recept kokas clementinskivorna i sockerlag ca 5-10 min., det tar nog bort beskan!! Gerdan

Gerd anita

2024-01-17

Kakan blev saftig och god, men citrusen blev besk! Varför, många har beskrivit detta..Kan man göra på något annat sätt? Gerdan

Gerd anita

2024-01-17

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar utan grädde.
Energi1370 KJ / 326 kCal
Fett14 g
Salt0.35 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Chokladdoppade clementiner
Betyg 4.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladmoussebakelse med clementin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummakakor
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarintårta med saffran och clementin
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fruktkaka med torkade fikon
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga