Clementinkaka

Ta tillvara vinterns goda clementiner och baka en clementinkaka! Grädda en sockerkaka med kardemumma på en botten av karamell och skivade clementiner, vänd sedan kakan upp och ner innan servering för ett vackert, saftigt clementintäcke på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
ca 12 bitar
1 dl strösocker
4 clementiner
175 g rumstempererat smör
3 dl rörsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
2 krm mortlade kardemummakärnor
Till servering
vispad grädde
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ till smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ersättningsprodukter till smör, mjölk och grädde.
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar utan grädde.
Gör laktosfri: välj laktosfria alternativ till smör, mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ersättningsprodukter till smör, mjölk och grädde.
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar utan grädde.
Gör så här
Tips
Du kan också göra kakan med andra citrusfrukter, till exempel apelsin eller blodapelsin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1370 KJ / 326 kCal
Fett14 g
Salt0.35 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g
Kommentarer
God kaka, och vacker. Men clementinerna var jättebeska, så de petar vi bort....
Linnea
2023-12-07Själva kakan är god. Men karamell- och clementindelen smakar beskt och förstör helheten lite.
Sanna
2023-12-04Håller med tidigare kommentarer om att själva kakan var supergod, men clementinerna blev tyvärr väldigt bittra. Detta trots att jag var noga med att plocka bort det vita från kanterna.
Hanna
2023-12-02