Clementinkaka
Ta tillvara vinterns clementiner och baka en clementinkaka, med god beska! Grädda en sockerkaka med kardemumma på en botten av karamell och skivade clementiner, vänd sedan kakan upp och ner innan servering för ett vackert, clementintäcke med lite citrusbeska på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
ca 12 bitar
1 dl strösocker
4 clementiner
175 g rumstempererat smör
3 dl rörsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
2 krm mortlade kardemummakärnor
Till servering
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar utan grädde.
Energi1370 KJ / 326 kCal
Fett14 g
Salt0.35 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g
Kommentarer
God men inte mer än så. Jag följde Gerd Anitas förslag och kokade clementinklyftorna i sockerlag. De blev dock beska ändå.
Pernilla
2024-01-27Tror jag hittat svaret! I ett annat recept kokas clementinskivorna i sockerlag ca 5-10 min., det tar nog bort beskan!! Gerdan
Gerd anita
2024-01-17Kakan blev saftig och god, men citrusen blev besk! Varför, många har beskrivit detta..Kan man göra på något annat sätt? Gerdan
Gerd anita
2024-01-17