Clementinkaka

Ta tillvara vinterns clementiner och baka en clementinkaka, med god beska! Grädda en sockerkaka med kardemumma på en botten av karamell och skivade clementiner, vänd sedan kakan upp och ner innan servering för ett vackert, clementintäcke med lite citrusbeska på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar utan grädde.
Energi1370 KJ / 326 kCal
Fett14 g
Salt0.35 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g
Kommentarer
11 stSuperdupergod!!! För min del blev det inte för beskt, det som gjorde den god!!
Agneta
God men inte mer än så. Jag följde Gerd Anitas förslag och kokade clementinklyftorna i sockerlag. De blev dock beska ändå.
Pernilla
Tror jag hittat svaret! I ett annat recept kokas clementinskivorna i sockerlag ca 5-10 min., det tar nog bort beskan!! Gerdan
Gerd anita
Kakan blev saftig och god, men citrusen blev besk! Varför, många har beskrivit detta..Kan man göra på något annat sätt? Gerdan
Gerd anita
God kaka, och vacker. Men clementinerna var jättebeska, så de petar vi bort....
Linnea
Själva kakan är god. Men karamell- och clementindelen smakar beskt och förstör helheten lite.
Sanna
Håller med tidigare kommentarer om att själva kakan var supergod, men clementinerna blev tyvärr väldigt bittra. Detta trots att jag var noga med att plocka bort det vita från kanterna.
Hanna
Den var jättegod kanske lite för söt för min smak, tyckte det var lite som apelsinmarmelad och sockerkaka med kardemumma smak. Kommer göra om den iallafall.
Isabelle
Jag tog apelsin men tyvärr tycker jag att den blev besk. Själva kakan var jättegod. Kan det funka med lingon istället för citrusfrukter?
Camilla
Hej Camilla! Vi har inte provlagat denna kaka med lingon och har svårt att avgöra om det skulle bli bra. Tänk på att lingon är väldigt syrliga/sura om de är osockrade. Återkom gärna med resultatet om du provar att göra kakan med lingon. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Jättegod! Jag tog apelsin istället och hade inget rörsocker så jag blandade brun farin, strösocker och ljust muscovadosocker. Blev kanon!
Elisabeth