Clementinkaka

Betyg 4.2 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Clementinkaka

Ta tillvara vinterns clementiner och baka en clementinkaka, med god beska! Grädda en sockerkaka med kardemumma på en botten av karamell och skivade clementiner, vänd sedan kakan upp och ner innan servering för ett vackert, clementintäcke med lite citrusbeska på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Clementinkaka

Ingredienser

ca 12 bitar
1 dl strösocker
4 clementiner
175 g rumstempererat smör
3 dl rörsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
2 krm mortlade kardemummakärnor

Till servering

vispad grädde

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Superdupergod!!! För min del blev det inte för beskt, det som gjorde den god!!

    Agneta

  • God men inte mer än så. Jag följde Gerd Anitas förslag och kokade clementinklyftorna i sockerlag. De blev dock beska ändå.

    Pernilla

  • Tror jag hittat svaret! I ett annat recept kokas clementinskivorna i sockerlag ca 5-10 min., det tar nog bort beskan!! Gerdan

    Gerd anita

  • Kakan blev saftig och god, men citrusen blev besk! Varför, många har beskrivit detta..Kan man göra på något annat sätt? Gerdan

    Gerd anita

  • God kaka, och vacker. Men clementinerna var jättebeska, så de petar vi bort....

    Linnea

  • Själva kakan är god. Men karamell- och clementindelen smakar beskt och förstör helheten lite.

    Sanna

  • Håller med tidigare kommentarer om att själva kakan var supergod, men clementinerna blev tyvärr väldigt bittra. Detta trots att jag var noga med att plocka bort det vita från kanterna.

    Hanna

  • Den var jättegod kanske lite för söt för min smak, tyckte det var lite som apelsinmarmelad och sockerkaka med kardemumma smak. Kommer göra om den iallafall.

    Isabelle

  • Jag tog apelsin men tyvärr tycker jag att den blev besk. Själva kakan var jättegod. Kan det funka med lingon istället för citrusfrukter?

    Camilla

    Hej Camilla! Vi har inte provlagat denna kaka med lingon och har svårt att avgöra om det skulle bli bra. Tänk på att lingon är väldigt syrliga/sura om de är osockrade. Återkom gärna med resultatet om du provar att göra kakan med lingon. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Jättegod! Jag tog apelsin istället och hade inget rörsocker så jag blandade brun farin, strösocker och ljust muscovadosocker. Blev kanon!

    Elisabeth

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar utan grädde.
Energi1370 KJ / 326 kCal
Fett14 g
Salt0.35 g
Kolhydrater46 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Chokladdoppade clementiner
    Betyg 4.6 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladmoussebakelse med clementin
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kardemummakakor
    Betyg 4.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckiga kryddkakor
    Betyg 3.9 av 5.94 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsin- och polentakaka
    Betyg 4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad