Clementinglass med kokos och vanilj

Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Clementinglass med kokos och vanilj

En mjölkfri glass gjord på frysta bananer och smaksatt med färskpressade clementiner och kokos blir rågott till fikat eller efterrätt. Garnera med clementinfiléer, färska hallon och mynta till en snygg dessert som bums äts upp till sista smula.

Clementinglass med kokos och vanilj

Ingredienser

4 portioner
3 bananer
ca 2 dl färskpressad saft av clementin (2 dl motsvarar saft från 4 clementiner)
1/2 dl riven kokos
1 tsk vaniljsocker

Till servering

mynta
hallon
klyftor av clementin

Gör så här

04:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hej, låter så gott, men går denna att frysa efter man har gjort den? och äta vid ett annat tillfälle.

    Marit

    Hej Marit! Vi rekommenderar att man äter den direkt. Om man fryser den blir den troligen väldigt isig och stenhård. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi719 KJ / 172 kCal
Fett3.8 g
Salt0.01 g
Kolhydrater30.3 g
Protein1.8 g

Testa liknande recept

  • Bananglass på pinne
    Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Banan- och nutellakrok
    Betyg 2.9 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mango- och bananglass med kokosgrädde
    Betyg 4.3 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Clementingranité med lagerblad
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frozen yoghurtklyftor
    Betyg 3.6 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad