Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Claes på hörnets ugnsbakade gäddfilé

Claes på hörnets ugnsbakade gäddfilé är ett utmärkt sätt att tillaga din nyfångade gädda. Fisken blir oerhört smakfull och krämig av grädden och grevéosten. Servera med bladspenat och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Salta och peppra lätt på filéerna och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form. Täck med ostskivor och häll på grädden. Baka i ugn ca 20 min.
  3. Strö över hackad persilja. Servera med bladspenat och nykokt potatis, gärna pressad potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små gäddfiléer eller gösfiléer (à ca 175 g)
  • salt och svartpeppar
  • matfett till formen
  • ca 100 g grevéost i skivor
  • 2 dl grädde
  • hackad persilja
Till servering
  • bladspenat
  • nykokt potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?