Citrussallad med vit chokladkräm
![Citrussallad med vit chokladkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Läcker citrussallad med blodgrape, apelsiner, citronmeliss och citruslikör. Till citrussalladen serverar du en vit chokladkräm av matlagningsgrädde, vit choklad och strimlat apelsinskal. En fulländad efterrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
![Citrussallad med vit chokladkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
150 g vit choklad
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk strimlat apelsinskal
Citrussallad
1 blodgrape
2 apelsiner
1 msk citronmelissblad
ev 2 msk citruslikör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt den vita chokladkrämen med mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja), som smaksätts med lite vaniljsocker och ev kakao.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett19 g
Kommentar
Fantastiskt gott. Vi gjorde utan likör och lät chokladkrämen istället vara varm och rinnande, som en sås. Supergott!
Josefin
2009-09-12