Citrussallad med vit chokladkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citrussallad med vit chokladkräm

Läcker citrussallad med blodgrape, apelsiner, citronmeliss och citruslikör. Till citrussalladen serverar du en vit chokladkräm av matlagningsgrädde, vit choklad och strimlat apelsinskal. En fulländad efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka chokladen.
  2. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta den från värmen.
  3. Lägg i chokladen och rör tills den smälter.
  4. Rör i apelsinskal. Häll upp i små glas som får stelna i kylen i minst 1 timme.
  5. Citrussallad: Skala frukterna med vass kniv. Skär dem i skivor och sedan i bitar. Eller skär ut hinnfria klyftor.
  6. Blanda frukten i en skål med citronmeliss och ev likör. Servera med chokladkrämen till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt den vita chokladkrämen med mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja), som smaksätts med lite vaniljsocker och ev kakao.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk strimlat apelsinskal
Citrussallad
  • 1 blodgrape
  • 2 apelsiner
  • 1 msk citronmelissblad
  • ev 2 msk citruslikör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1340 kJ / 320 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden