Citrussallad med kokos- och mandelfras | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citrussallad med kokos- och mandelfras

En spektakulär och fräsch citrussallad som du kan använda både som ett tillbehör till köttet och som lättare efterrätt. Apelsin, clementin och blodgrapefrukt får sällskap av smakerna från vaniljstång och nejlika och toppas med kokos- och mandelfras.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och filéa citrusfrukterna.
  2. Pressa saften ur resterna av frukterna.
  3. Häll saften i en kastrull tillsammans med delad, urskrapad vaniljstång, nejlika och låt sjuda ca 5 min.
  4. Sila och låt svalna.
  5. Blanda ned citrusfrukten.
  6. Rosta kokos och mandel i en panna. Hacka mandeln grovt.
  7. Servera citrussalladen med mandel- och kokosströsslet.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 apelsiner
  • 3 clementiner
  • 2 blodgrape
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 nejlika
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl mandel
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1003 kJ / 241 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept