Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citrussallad med lime- och myntasocker

Citrussallad är lätt att göra och variera. Här kryddas den färska frukten med finrivet limeskal blandat med socker och färsk mynta. Fruktsallad gjord på olika sorters färska citrusfrukter är en nyttig efterrätt som också fungerar som mellanmål eller frukost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa strösocker med mynta och finrivet limeskal. Strö ut på hushållspapper och låt gärna torka ett dygn (kan även serveras direkt men är då lite fuktigt).
  2. Skala apelsinerna och grapefrukten med kniv och skär bort alla vita hinnor. Skiva apelsinerna tunt och lägg upp på ett fat. Skär grapefrukten i hinnfria klyftor. Blanda grapefrukten med apelsinskivorna. Strö över lime- och myntasocker.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk strösocker
  • 5 myntablad
  • 1 lime
  • 2 blodapelsiner
  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 395 kJ / 95 kCal