Citrussallad med amarettogrädde | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citrussallad med amarettogrädde

Fräsch citrussallad på skivad apelsin och blodgrape. Citrussalladen får marinera i en kryddig lag med vanilj, stjärnanis och kanel. Perfekt att servera med en klick vispad grädde smaksatt med mandellikör och kanske en knaprig italiensk amaretti-kaka.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsin och blodgrape med kniv, se till att få bort allt det vita, och skär fruktköttet i skivor. Lägg dem i en bunke.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  3. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kryddor. Låt koka upp.
  4. Häll den varma lagen över citrusskivorna. Låt svalna. Ställ gärna i kylen över natten.
  5. Mandelgrädde: Vispa grädde och florsocker fast. Rör ner yoghurt, likör och vaniljpulver.
  6. Lägg frukten i en skål. Servera med mandelgrädde och gärna Amaretti - italienska mandelkakor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde och yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 apelsiner
  • 2 blodgrape
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
Mandelgrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 msk likör av mandel- och amarettotyp
  • 1/2 krm vaniljpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1135 kJ / 271 kCal