Citrussallad med amarettogrädde

Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat
2
Citrussallad med amarettogrädde

Fräsch citrussallad på skivad apelsin och blodgrape. Citrussalladen får marinera i en kryddig lag med vanilj, stjärnanis och kanel. Perfekt att servera med en klick vispad grädde smaksatt med mandellikör och kanske en knaprig italiensk amaretti-kaka.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Citrussallad med amarettogrädde

Ingredienser

4 portioner
2 apelsiner
2 blodgrape
1/2 vaniljstång
2 dl vatten
1 dl strösocker
1 stjärnanis
1 kanelstång

Mandelgrädde

1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk likör av mandel- och amarettotyp
1/2 krm vaniljpulver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god, en återkommande favorit! I synnerhet tillsammans med amarettikakorna. Lagom söt och frisk, trevliga färger och fina konsistensbrytningar med kakorna till! Fullpoängare!

Helena

2018-12-30

En av våra favoritefträtter, En fräsch och smakrik avslutning som passar med många huvudrätter. Dessutom vackert. Brukar ta en extra apelsin, totalt 3 för 4 personer.

Ann

2017-11-04

Näringsvärde per portion

Energi1135 KJ / 271 kCal
Fett11 g
Salt0.03 g
Kolhydrater38 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Kryddig äppelkompott
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med torkad frukt och choklad
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ananastartelette med limefraiche
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddyoghurtpannacotta
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pavlova med körsbär och rostad vit choklad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga