Citrussallad med amarettogrädde
Fräsch citrussallad på skivad apelsin och blodgrape. Citrussalladen får marinera i en kryddig lag med vanilj, stjärnanis och kanel. Perfekt att servera med en klick vispad grädde smaksatt med mandellikör och kanske en knaprig italiensk amaretti-kaka.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 apelsiner
2 blodgrape
1/2 vaniljstång
2 dl vatten
1 dl strösocker
1 stjärnanis
1 kanelstång
Mandelgrädde
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk likör av mandel- och amarettotyp
1/2 krm vaniljpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1135 KJ / 271 kCal
Fett11 g
Salt0.03 g
Kolhydrater38 g
Protein2 g
Kommentarer
Väldigt god, en återkommande favorit! I synnerhet tillsammans med amarettikakorna. Lagom söt och frisk, trevliga färger och fina konsistensbrytningar med kakorna till! Fullpoängare!
Helena
2018-12-30En av våra favoritefträtter, En fräsch och smakrik avslutning som passar med många huvudrätter. Dessutom vackert. Brukar ta en extra apelsin, totalt 3 för 4 personer.
Ann
2017-11-04