Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladfondue med jordgubbar

Chokladfondue är underbart gott och passar både som efterrätt eller vid romantiska stunder. Du smälter enkelt samman antingen mörk, ljus eller vit choklad med grädde och likör eller Kirsch. Doppa sedan jordgubbar eller annan frukt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i grädden i en gryta.
  2. Låt chokladen smälta på svag värme tills den blir en slät kräm. Smaksätt med likör och rör om.
  3. Häll över fonduen i en värmetålig skål eller fonduegryta. Håll den varm över värmeljus eller spritlåga.
  4. Skölj jordgbubbarna, men låt bladen vara kvar. Spetsa dem på fonduegafflar och doppa i chokladen. Ät och njut.

Tips

Man kan blanda flera olika frukter t ex banan, kiwi, ananas eller kumquats och doppa i fonduen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g mörk, ljus eller vit choklad med hög kakaohalt
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk likör eller Kirsch
  • 1 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 32 g
Läs mer om näringsvärden