Citrusgravad lax med enbär och dill

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Citrusgravad lax med enbär och dill

Gravad lax hör årets högtider till! Här har vi gravat laxen tillsammans med grapefrukt, apelsin och citron för extra fräschör och dill och enbär för kryddighet. En rätt värdig en plats på såväl julbordet som midsommar- och påskbuffén.  

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Skivad gravad lax med dill på ett fat.

Ingredienser

6 portioner
500 g odlad laxsida
1/2 dl strösocker
1/4 dl salt
1 apelsin (2 msk finrivet skal, för 6 port)
1/2 grapefrukt (1 msk finrivet skal, för 6 port)
1/2 citron (1 msk finrivet skal, för 6 port)
ca 1/2 kruka dill (1/2 dl finhackad, för 6 port)
1/2 msk mortlade enbär
1/2 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket gott!!

    Ann

  • Behöver man frysa laxen före tillagning?

    Malin

    Hej Malin! Laxen som vi köper i butik nu för tiden behöver vi inte frysa enligt Livsmedelsverket. Lycka till med julstöket! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi870 KJ / 208 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater9 g
Protein17 g

Testa liknande recept

  • Lättrökt chiligravad lax
    Betyg 4.6 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citrusmarmelad
    Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad lax med granatäpple
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och ingefärssill
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Virgin citrus-screwdriver
    Betyg 2.9 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad