Citrusgravad lax

Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Citrusgravad lax

Hemgravad lax slår alltid den köpta! Med denna citrussmakande saltlake kan det inte bli annat än prefekt. Laxen ska gravas i 1-2 dygn beroende på tjockleken.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Citrusgravad lax

Ingredienser

8 portioner
1 kg lax (mellanbit, som varit fryst 2-5 dygn)
4 msk salt
4 msk socker
2 tsk grovkrossad vitpeppar
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 lime)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Limegravad lax
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxtärningar med wasabi & sesam
Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravad lax
Betyg 4.2 av 5.138 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabbgravad lax, grundrecept
Betyg 3.5 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad