Citrusgravad lax

Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Citrusgravad lax

Hemgravad lax slår alltid den köpta! Med denna citrussmakande saltlake kan det inte bli annat än prefekt. Laxen ska gravas i 1-2 dygn beroende på tjockleken.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

8 portioner
1 kg lax (mellanbit, som varit fryst 2-5 dygn)
4 msk salt
4 msk socker
2 tsk grovkrossad vitpeppar
rivet skal och pressad saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 lime)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Limegravad lax
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxtärningar med wasabi & sesam
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kummingravad lax
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ingefärsgravad lax
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad lax
    Betyg 4.2 av 5.149 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad