Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citrus- och morotssallad med citrondressing

Servera en fräsch och syrlig sallad som går enkelt och snabbt att röra ihop av bland annat morötter, citron och apelsin. Gör en välsmakande citrondressing till med smak av finriven färsk ingefära, honung och citronjuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Vispa ihop dressingen i en skål och ställ åt sidan. Det blir totalt ca 2 1/2 dl (för 4 port), allt går inte åt till denna rätt. Spar det som blir över; passar utmärkt till alla gröna sallader.
  2. Skala och riv morötterna grovt och lägg i en salladsskål.
  3. Skala och skär apelsinen och citronen i bitar och lägg i salladsskålen.
  4. Skölj salladsbladen och skär i strimlor. Lägg salladen och solrosskotten i salladsskålen, rör om.
  5. Rosta solroskärnorna i en torr, het stekpanna. Tillsätt dem i salladen.
  6. Häll dressingen över salladen, rör om och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g morötter
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 hel kruksallad
  • 1 dl solrosskott
  • 1/2 dl solroskärnor
Dressing
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?