Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morots- och algsallad

En riktigt god och nyttig sallad på morötter och alger som du med fördel kan lägga upp i små skålar och servera som förrätt. Morots- och algsalladen blir god, saftig och uppfriskande.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg algerna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem.
  2. Skala och skär morötterna på mitten och sedan i stavar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
  3. Blanda ingefära, citronjuice och tamari/soja.
  4. Rosta sesamfröna och solrosfröna i en torr och het stekpanna. Blanda algerna med morötter, ingefärsdressing, koriander och persilja.
  5. Låt gärna salladen stå i rumstemperatur i ca 30 minuter före servering. Rör om och strö fröna över salladen vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl aramealger (2 dl = ca 20 g)
  • 4 morötter
  • 2 msk finriven ingefära
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 2 msk tamari eller japansk soja
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 3 msk finhackad koriander
  • 1/2 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan