Citrontryffel med lakrits

Den här ljusa chokladtryffeln med citron är bara för sanna lakritsälskare! Lakritspulvret som citrontryffeln rullas i finns i välsorterade butiker och ger en rätt kraftig smak, men som passar väldigt bra ihop med den ljusa chokladen och det rivna citronskalet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi317 KJ / 76 kCal
Fett5 g
Salt0.02 g
Kolhydrater7 g
Protein0.9 g
Kommentarer
10 stMin smet skar sig
Louise
Blev super goda tryfflar
Christel
Jag har naturligtvis noggrant läst vad andra skrivit, men ville utifrån de kommentarer göra ett försök. Tyvärr är det något som inte riktigt stämmer. Jag tog mindre grädde pga alla kommentarer men det blev väldigt kletigt, inget jag kunde använda till att rulla tryfflar tyvärr. Kanske lite dumt när det redan är så många kommentarer som pekar åt samma håll. Synd!
Theodor
Hej Theodor! Vi minskar grädden till 1/2 dl. Sen kan smeten stå längre för att sätta sig. Brukar låta tryffelsmet stå över natten eller minst 8 timmar i kylskåp. Den brukar inte hinna stelna helt efter 4 timmar tycker vi. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Sitter just nu med en kastrull tryffelsmet som ej går att forma till bollar då jag gjorde efter receptet i Buffe :-(. Dumt nog gick jag inte in här först. Men håller med alla andra om att det är en mycket god smak på den.
Barbro
Hej! Viktigt att man använder ljus bakchoklad och vi har nu ändrat till endast 1 dl grädde. Hoppan ni lyckas bättre nu!
Ica-köket
Gjorde en ny sats och halverade nästan grädden till knappt en deciliter (0,85 dl), ca 85 gram. Då blev de bra. Skulle absolut fungera att halvera måttet till 0,75 dl grädde också.
Jeanette
Fantastiskt god smak, men lyckas inte heller att få till några bollar. Har försökt göra den två ggr, med mindre grädde andra gången, men lyckas inte. Tacksam om nån har lösningen på hur vi ska få till tryfflarna.
Jenny
Hej Jenny! NU har vi minskat på grädden. Sen är nog hemligheten att smeten får vila i kylskåp i minst 8 timmar. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Mycket god i smaken men jag fick äta tryffeln med sked då den blev alldeles för lös. Kan det verkligen stämma med 1,5 dl grädde? Det gick inte att forma tryffeln till några runda bollar. Jag misstänker att mängden grädde åtminstone borde halveras. Mängden grädde kanske hade stämt om receptet hade använt 70-86%-ig choklad. Av denna anledning blev mitt betyg 3 av 5 stjärnor.
Jeanette
Hej Jeanette! Vi har nu minskat grädden ytterligare i receptet, 0,5 dl. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jag får inte heller de att stelna prova minska grädden.
Monika
Hej Monika! Vi har nu minskat grädden ytterligare i receptet, 0,5 dl. Och tips är att låte smeten vila längre i kylskåp, kanske över 8 timmar. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Vi provade detta recept. Men vi fick inte smeten att stelna. Vad kan det bero på, någon annan med samma erfarenhet?
Ulla