Citronspetsad mandelpotatispuré med pepparrotskräm, löjrom och chips
Ett smakrikt recept på citronpressad mandelpotatispuré som passar bra att servera som tillbehör till olika maträtter. Du gör purén av bland annat potatis, citron, grädde, pepparrot, löjrom, gräslök och chips. Annorlunda och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010
Ingredienser
4 portioner
8 mandelpotatisar
1 citron
1 dl vispgrädde
smör
1 - 1 1/2 msk färskriven pepparrot
1/2 dl crème fraiche
salt
nymalen vitpeppar
100 g löjrom eller stenbitsrom
2 msk finskuren gräslök
1 näve krossade chips (lantchips)
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på chipsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja-, ris- eller havrebaserad gräddersättning och crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer