Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronsoppa

Gör en härligt krämig soppa med citronkokt pasta, muskotnöt och persilja! Sväng snabbt ihop dina ingredienser till en aromatisk och god citronsoppa och servera den direkt med en syrlig skiva citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt paketets anvisning och ställ åt sidan.
  2. Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärningarna.
  3. Tillsätt citronjuicen och den kokta tagliatellen, rör om.
  4. Tillsätt grädden, värm försiktig så att det inte kokar upp, då skär det sig lätt.
  5. Smaka av med en nypa riven muskotnöt samt salt och peppar. Tillsätt den finhackade persiljan, rör om.
  6. Strax före servering, lägg en citronskiva i soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g grön tagliatelle (50 g motsvarar 2-3 nystan) eller annan pasta
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 1/2 dl grädde
  • muskotnöt
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan