Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

12
2
Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

En riktigt god pastarätt med smak av citron, lax och sockerärtor. Passar utmärkt som både lunch och middag! Servera pastan och den rökta laxen tillsammans med en god brödbit.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

Ingredienser

4 portioner
400 g pappardelle eller annan pasta
1 ask färska sockerärtor (à 150 g)
1 liten gul lök
1 msk olivolja
300 g kallrökt lax i bit
rivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronjuice
1 krm nymalen svartpeppar
2 dl vispgrädde
salt

Garnering

färsk oregano

För alla

Gör glutenfri: välj specialpasta fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: välj pasta fri från ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Linus

2022-05-06

Gott och enkelt 👍

Mica

2012-05-05

En återkommande favorit hos oss. Lättlagad festmat som jag gärna bjuder gäster på!