Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter
En riktigt god pastarätt med smak av citron, lax och sockerärtor. Passar utmärkt som både lunch och middag! Servera pastan och den rökta laxen tillsammans med en god brödbit.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
4 portioner
400 g pappardelle eller annan pasta
1 ask färska sockerärtor (à 150 g)
1 liten gul lök
1 msk olivolja
300 g kallrökt lax i bit
rivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronjuice
1 krm nymalen svartpeppar
2 dl vispgrädde
salt
Garnering
färsk oregano
För alla
Gör glutenfri: välj specialpasta fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: välj pasta fri från ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt 👍
Linus
2022-05-06En återkommande favorit hos oss. Lättlagad festmat som jag gärna bjuder gäster på!
Mica
2012-05-05