Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronpappardelle med rökt lax och sockerärter

En riktigt god pastarätt med smak av citron, lax och sockerärtor. Passar utmärkt som både lunch och middag! Servera pastan och den rökta laxen tillsammans med en god brödbit.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt sockerärterna i pastavattnet under sista minuten.
  2. Skala och finhacka löken. Skär bort skinnet på laxen. Skär den i strimlor.
  3. Fräs löken glansig i olja 2–3 minuter i en stekpanna.
  4. Blanda ner citronskal, citronjuice och peppar. Låt fräsa ytterligare ca 1 minut.
  5. Tillsätt grädden. Låt koka ca 2 minuter.
  6. Vänd ner laxen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.
  7. Häll av pastan med sockerärterna och blanda med såsen. Servera genast.
  8. Garnering: Garnera gärna med lite färsk oregano.

För alla

Gör glutenfri: välj specialpasta fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: välj pasta fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g pappardelle eller annan pasta
  • 1 ask färska sockerärtor (à 150 g)
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 300 g kallrökt lax i bit
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
Garnering
  • färsk oregano
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info