Citronpaj med maräng

111
45
Citronpaj med maräng

Citronpaj med maräng är en underbar efterrätt. Ett sprött pajskal fyllt med syrlig citronkräm och toppat med ljuvligt seg maräng är en svårslagen dessert.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Citronpaj med maräng

Ingredienser

8 portioner
125 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Fyllning

rivet skal av 4 citroner (4 citroner motsvarar 8-10 msk)
juicen av 4 citroner (juicen av 4 st motsvarar knappt 2 dl)
6 äggulor
1 dl strösocker
25 g smör

Maräng

3 äggvitor
2 dl strösocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjöllkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj mjölkfritt margarin istället för smör. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

111

Kommentarer

Marion

2022-01-11

Kan man får ett recept på citronpaj som är bra

Redaktionen ICAse

2022-01-11

Hej Marion! Kanske något av dessa kan passa? https://www.ica.se/recept/citron/paj/ Hoppas på det. Hälsningar Michelle

Emma

2021-11-27

Läste som tur var kommentarerna innan jag började baka, provade alltså detta recept fast med citronjuicen av 1,5 citron och rivet skal av en citron, samt gjorde ca 2/3 av mängden deg och det blev hur bra som helst!

Carina

2021-09-11

Totalt vidrig! Så otroligt sur att gästerna inte log på hela kvällen, till och med soptunnan spottade ut den!!!

Näringsvärde per portion

Energi 1969 KJ / 471 kCal
Fett 20 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 66 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept