Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kräm

Enkelt recept på utsökt, hemgjord kräm av frysta bär. Du gör den av valfria frysta bär, vatten, fruktsocker och gelatinblad. Servera den härliga krämen med mjölk. Perfekt till mellanmål eller efterrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp frysta bär, t ex hallon, med vatten. Söta gärna krämen med fruktsocker.
  2. Lägg gelatinblad i blöt. Dra kastrullen från värmen och rör ner de mjuka gelatinbladen i den varma krämen.
  3. Häll krämen i en skål och ställ kallt. Servera med mjölk och smörgås.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: servera med mjölkfritt alternativ, t ex Solhavre.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förpackning frysta bär (à 200 g)
  • 1 dl vatten
  • gärna 2 msk fruktsocker
  • 2 gelatinblad
Lägg till i inköpslistan